Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Geldbesparend en milieuvriendelijk

Een tijdje geleden was er dat leuke gratis dagblaadje, met de treffende naam DAG. Daarin stond (volgens mij iedere donderdag) een mooie sectie die werd verszorgd door Bright. Dit leuke dagblad is er helaas niet meer, maar Bright.nl gaat gewoon (online) verder. Echt een hele leuke site met veel posts over af en toe verrassende dingen.

Zo kwam ik bijvoorbeeld deze post tegen, over eenmachine die papier direct tot wel 10 keer kan recyclen. Niet goedkoop (zo’n 63 duizend euro), maar wel twee keer zo zuinig als het maken van nieuw papier.

Ook goed voor het mileu: zelfwissende printinkt! Want hoe vaak print je niet iets, dat je vervolgens eigenlijk nooit meer leest of bkijkt? Ook deze ecofont, een inktbesparend lettertype is leuk – al heb ik hem nog niet uitgeprobeerd. Je moet alleen wel kunnen kiezen tussen gewoon of met zelfwissende inkt/ecofont te printen.

Allemaal efficient en vooral GROEN! Dus misschien ook een idee voor de TU…?

Of moeten we gewoon over op het E-book?

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft