Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Discussie werkt! Gebruik Turningpoint!

Enige tijdheeft OC Focus Turningpoint aangeschaft. Met dit systeem is het mogelijk studenten hun stem te laten uitbrengen op een vraag of stelling, met behulp van stemkastjes. In de ICTO Nieuwsbrief is hier al eerder over bericht.

Met Turningpoint zorg je ervoor dat studenten actiever meedoen met colleges. Hier kun je meer lezen over de didactische mogelijkheden. 

Sindsdien zijn stteds meer docenten binnen de TU Delft met TurningPoint aan de slag gegaan. Dan is het leuk om te lezen, dat de didactische meerwaarde van een dergelijk systeem nu ook in een recent onderzoek is bewezen.Via NRC.nl kwam ik namelijk op dit bericht, waaruit blijkt dat studenten echt wat leren van discussie. En die discussie is heel simpel te stimuleren, door een stelling in jouw Powerpoint toe te voegen en studenten met de stemkastjes op de antwoorden te laten stemmen.

Zonder al te veel extra moeite kun je dus blijkbaar echt de leerrendementen van studenten opkrikken! Moet wel worden aangetekend, dat ik het daadwerkelijke onderzoek niet gelezen heb. 

Docenten kunnen Turningpoint via ELS reserveren.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft